Nowe Menu – PRIMAVERA 2018 już wkrótce

Testujemy nowe wiosenne menu PRIMAVERA wraz z wiosennymi winami

Wkrótce zaprosimy na degustację i jeżeli efekty będą pomyślne wprowadzamy do publicznej oferty.
Jeżeli jesteś zainteresowana/ny udziałem w degustacji prosimy o wiadomość (manager@castello.pl) z prośbą o dodanie do bazy naszych klientów.

W nowym menu będą m.in.

Tatar & Dym
Pikle/żółtko/suszony ziemniak/gorczyca/kapary

Carpaccio & ośmiornica
Veloute czosnkowe/fenkuł/oliwki/endywia/oliwa krewetkowa

Mozzarella di bufalla
pomidor kiszony/oliwki/mus pomidorowy/bazylia

Burak & Wanilia
Chrupiący kozi ser/szpinak/oliwa dyniowa

Jagnięcina & Warzywa
Rozmaryn/demi glace/warzywa korzeniowe

Przegrzebki & Cytryna
Risotto/chorizo/szpinak

Trufle & grzyby
Risotto/trufle/grzyby/wywar grzybowy

Kaczka
Pure z modrej kapusty/sos z czarnego bzu/brukselka/fondant z batata

Wołowina Tournedos a?la Rossini
Masło truflowe/piana parmezanowa/szpinak/sos madera/pure ziemniaczane

Comber Jagnięcy
Pure z dyni/chrupiące fioletowe ziemniaki/jarmuż/sos truflowy

Fish Weekend

od czwartku do niedzieli

Zapraszamy na największy w okolicy wybór świeżych ryb i owoców morza – krewetki, homary, małże, ostrygi oraz dobrane do nich wina regularnie co tydzień od czwartku do niedzieli lub do ostatniej sztuki.

Bouillabaisse

Krewetki/ośmiornica/małże/ryby, pomidory 25

Gamberri Tagliatelle Nero di seppia

Krewetki/n?duja/kolendra/pomidorki cherry 43

Spaghetti Vongole Vino

Vongole(250g)/natka/emulsja winno maślana/chili 53

Spaghetti Vongole Pomodori

Vongole (250g)/sos pomidorowy/boczek/ser pecorino/zioła 55

Skrei

Soczewica beluga/sos z n?duja i małży /dynia/burak 63

 


MENU „JESIEŃ-ZIMA”

Inspiracją do powołania Restauracji Castello była fascynacja Włochami i kuchnią włoską. Nasza dzisiejsza interpretacja kuchni włoskiej opiera się na założeniu, że ta niezwykle bogata kuchnia bazuje na najwyższej jakości sezonowych surowcach, dostarczanych przez lokalnych dostawców. Takie podejście pozostawia Szefowi Kuchni Restauracji Castello dużą elastyczność w kreowaniu atrakcyjnych zestawień. Dlatego w menu, obok klasycznych przykładów kuchni włoskiej znajdziecie Państwo przykłady z innych regionów świata, również z Polski. Podobnie w karcie win, obok win włoskich, znajdziecie butelki z Francji, Nowego Świata i naturalnie najciekawsze etykiety z Polski.

Menu JESIEŃ-ZIMA to sporo nowości. Pragniemy zachęcić Państwa, aby spokojniej spędzać czas z nami w Castello. Dlatego wprowadziliśmy obszerną sekcję aperitif czyli wybór bardzo prostych, łatwych i niewielkich przekąsek, które pozwalają spokojniej oczekiwać na posiłek. Potraktujcie Państwo je również jako uzupełnienie do kieliszka wina w godzinach między posiłkami, albo dobre wsparcie na spotkanie przy barze. W tym celu obniżyliśmy ceny wielu alkoholi z kategorii aperitif.

W naszym menu znajdziecie Państwo sporo pozycji wegetariańskich czy bezglutenowe wersje makaronów i pizzy.

Zmieniamy i rozbudowujemy kartę win. Organizujemy również wieczory winiarskie. Współpracujemy z sommelierem. Do większości pozycji w karcie dobraliśmy wina. Zwróćcie Państwo uwagę na to, jak atrakcyjne są ceny wina na kieliszki.

Przy deserach znajdziecie propozycje digestifów i alkoholi, które stanowią świetne towarzystwo do deserów.

Jeżeli dobrze czujecie się w Castello, zachęcamy do zakupienia voucherów, które można podarować znajomym. Voucher można kupić z 10 % rabatem po wypełnieniu formularza.

Mamy nadzieję, że spodoba się Wam nasza nowa propozycja. Podzielcie się Państwo swoimi uwagami. Można to zrobić na miejscu w restauracji wypełniając ankietę lub pisząc e-mail do Menadżera Restauracji.

Zapraszamy,

Zespół Castello Ristorante

Business LUNCH

Poniedziałek – Piątek, 12:00 – 16:00

Najbardziej atrakcyjna oferta business lunch na Wilanowie. Wyjątkowe dania, bogata formuła smart.

Lunch – dla pracowników Twojej firmy

Specjalne ceny zależne od liczby i częstotliwości zamówień.

Szczegóły – zapytaj: 604 425 540, manager@castello.pl

 

SMART LUNCH MENU

Menu Rapido – danie główne oraz do wyboru: przystawka lub deser 28 zł

Menu Essenza – przystawka, danie główne i deser oraz do wyboru: woda lub kawa 36 zł

Menu Ristorare przystawka, danie główne, deser i woda oraz do wyboru: kawa lub kieliszek wina 46 zł

Tydzień 26 lutego – 2 marca

Przystawka
Minestrone z arancini
lub
Krem z dyni z chili oliwa dyniowa i pestkami dyni

Danie: wolno pieczony karczek/babka ziemniaczana/demi glace z gorczycą/puree z buraka lub

Pasta:
ze szpinakiem w sosie śmietankowo cytrynowym lub

Pizza:
chorizo i rukola

Deser: tarta cytrynowa, beza, lody

Napoje zimne, gorące, wino ? zależnie od wybranej formuły