Restauracja Castello

MENU „PÓŹNE LATO”

Nasze menu w pdf: obejrzyj, pobierz, wydrukuj lub przekaż dalej:

 

Menu Restauracji Castello tutaj

smart business LUNCH

Poniedziałek – Piątek 12:00 – 16:00

Rapido 28 lub Essenza 36 lub Ristorare 46

Obejrzyj LUNCH menu tutaj


Aperitivi / Aperitif …. wkrótce

Migdały prażone/sól morska/balsamico

Oliwki marynowane/skórka pomarańczowa/wędzona papryka

Focaccia/rozmaryn/sól morska

Mozzarella bocconcini

Grillowane karczochy

Szynka parmeńska

Marynowane ośmiorniczki

Antipasti / Przekąski

Carpaccio di pesce spada
Polędwica z miecznika/rzodkiew/orzechy ziemne/pieczarka 36

Insalata di verdure grigliate con formaggio di capra
Kozi ser/grillowane warzywa/ karczochy/pomidory/salsa verde 36

Insalata di spinaci
Świeże liście szpinaku/chipsy z boczku/orzeszki pini/pecorino 24

Carpaccio di manzo
Wołowina/rukola/parmezan/tapenada z oliwek/dressing musztardowy 36

Trippa alla Romana
Flaki w pomidorach 22

Zuppa di pesce
Ryby/owoce morza/fregola/bazylia/cytryna 36

Bruschetta con pomodori
Grzanki/pomidory/parmezan/bazylia 19

Focaccia classica
Focaccia/oliwa extra virgin/gruba sól morska/rozmaryn 14

Dania główne / Secondi piatti


Jarskie / Vegetariano

Insalata di verdure grigliate con formaggio di capra
Kozi ser/grillowanie warzywa/karczochy/pomidory suszone/salsa verde 36

Orzotto con spinaci e formaggio di capra
Kasza pęczak/szpinak/pieczony kozi ser/pomidory cherry 44


Polpo alla galiziana
Ośmiornica/pesto z liści rzodkiewki/szpinak/ziemniaki purée/jajko poszetowe 58

Risotto marinaro con zafferano
Krewetki/małże/ośmiornica/kalmary/ ryż/szafran 58

Orata alla griglia
Dorada z girlla(cała ryba)/kopytka estragonowe/szpinak/kimchi aioli 56


Carne / Mięsa

Filetto di Manzo Rossini
Polędwica wołowa/tost/masło truflowe/szpinak/madera z zielonym pieprzem 74

Coniglio alla siciliana
Udziec z królika/ assiette z kopru włoskiego/ purée z dyni piżmowej/anyżowy demi-glace z rozmarynem i rodzynkami/ oliwki/ suszone pomidory 59

Risotto con pollo
Kurczak kukurydziany/pieczarki portobello/groszek cukrowy 44


Makarony / Pasta

Bucatini all’amatriciana
Gęsty sos z pomidorów San Marzano/chilli/czosnek/boczek 28

Spaghetti alla carbonara
Kremowy sos z boczkiem guanciale /żółtko/duszony por/ser pecorino 31

Tagliatelle gorgonzola
Kremowy sos gorgonzola/ rozmaryn/płatki migdałów 27

Spaghetti alla norma
Bakłażan/pomidory/ricotta salata/ bazylia 34

Spaghetti con tartufo
Krem z białej trufli/pieprz/ser pecorino 34

Tagliatelle al nero di seppia con gamberi
Czarny makaron/krewetki/szpinak/ chili/dymka/pomidorki cherry 39

Ravioli con agnello e castagne
Domowe pierożki z mostkiem jagnięcym i kasztanami/pomidory cherry/pini 38


Pizza

Napolitana – pecorino/bazylia/oliwa 23

?Nduja? – ostra kalabryjska kiełbasa/oliwki/marynowana cebula/portobello 34

Prosciutto – szynka parmeńska/ pomidorki cherry/rukola/parmezan 36

Spinachi – świeży szpinak/kurki/czosnek/suszone pomidory 31

Pepperoni – kiełbasa pepperoni/ bazylia 31

Spinata – salami picante/pieczarki/oliwki 33

Frutti di mare – sepia/krewetki/ośmiornica/rukola/suszone pomidory/kapary 39

Vege – karczochy/gruszka/ gorgonzola/bazylia 29


Desery/Dolci …. wkrótce